ZZP'ers

Ben je de fase van starter voorbij en is het tijd om serieus werk te maken van je onderneming?

En de boekhouding, die cijferhuishouding? Is dat een lastpost die telkens weer terugkomt met een hardnekkige vraag om aandacht? 


Als boekhouder heb ik nog steeds baat bij wat ik als juf leerde in mijn vorige carrière. Je geeft lastposten aandacht op een dusdanige manier dat ze het steeds minder nodig gaan hebben!

Vertaald naar boekhouden werkt dat zo:

  1. Je neemt een account bij slimme, mooi vormgegeven online boekhoudsoftware.
  2. Stap voor stap richten we alles in tot je precies weet hoe het werkt.
  3. Je verbant je mappen met bonnen en papieren facturen naar zolder en verplaatst je Excel lijstjes naar het archief.
  4. En op een dag herinner je je dat boekhouden ooit zo’n lastpost voor je was. En nu? Vraagt het veel minder aandacht en geeft het zoveel terug!


Je loopt zelfs het risico dat je het leuk gaat vinden.

Want inzicht in cijfers draagt rechtstreeks bij aan het succes van jouw onderneming. Het helpt je weloverwogen keuzes maken. Het helpt je om het pad naar jouw doel helder te kunnen uitstippelen. Geen lijstjes met cijfers maar mooie visuals stijgen met je mee als het goed gaat en geven je inzicht om bij te sturen wanneer het spannend is.

Als je wilt kun je alles op je telefoon doen. Terwijl je de trein in stapt na een afspraak met een klant of gelijk nadat je een zakelijk aankoop hebt gedaan.

Ik merk telkens weer dat wanneer je kunt Facebooken, je ook kunt boekhouden.

En ik? Ik ben er voor je om alles goed met je in te richten. Om je de basisprincipes te leren. Om duidelijkheid te geven over wat moet en wat mag. Om vier keer per jaar alles met je door te lopen. Om vragen te beantwoorden. Maar vooral ook om vragen te stellen. Vragen die je helpen nadenken over je bedrijfskeuzes, die van gisteren en vooral, die van morgen.

Plezier houden in ondernemen begint bij de boekhouding.