Starters

Wat jij als startende ondernemer wilt is van je droom de realiteit maken. 

Althans, de starters waar ik graag mee werk zijn precies dit soort realistische idealisten.


Wanneer je de financiële kant van het verhaal gelijk goed inricht, vergroot je de kans dat dit ook echt lukt. Wist je dat? Of zie je het als een verplicht nummertje voor de belastingdienst, die boekhouding? 

Nadat ik je wegwijs heb gemaakt in de wereld van cijfers, dan is correctheid voor de belastingdienst een nuttige bijkomstigheid geworden. Wat je hebt ontdekt is hoe die cijfers jou helpen om te komen waar je wilt zijn. En ... (je bent gewaarschuwd) ...  je loopt zelfs het risico dat je het leuk gaat vinden. 

Dat komt omdat er tegenwoordig zulke mooie software is die boekhouden makkelijk maakt. Als je kunt Instagrammen kun je ook boekhouden in dit soort pakketten.

Geschuif met papier en bonnetjes is allang verleden tijd. Lange rijen met cijfertjes hebben plaats gemaakt voor mooie visuals die je essentiële info geven over hoe je het doet. Alles gaat digitaal, via je laptop en je telefoon. Daardoor heb je de factuur al verstuurd voor je thuis bent en boek je de bon van de zakenlunch in bij de kassa van dat leuke flexplek café. 

En voor al het andere? Daar heb je mij voor. Ik weet wat de belastingdienst wil. Ik weet wat er mag en wat er moet. Ik leer je kijken naar de informatie die de software jou geeft. Ik stel vragen die jou aan het denken zetten over je bedrijfskeuzes. Zodat je nog beter weet wat je aan het doen bent.