Over mij

Over mezelf schrijven bleek voor mij misschien wel even lastig als boekhouden voor jou. Daarom heb ik dit met enige opluchting uit handen gegeven.

Wat je je voorstelt bij een boekhouder ga je bij Ilse niet aantreffen. Nou ja, één ding wel: stevige vakkennis. En het gevoel dat je het aan haar over kan laten en dat het dan goed komt.
 

Maar voor de rest? 
Is ze een verrassing. 

Met haar interesse in ondernemers die hun dromen in realiteit omzetten. Bedrijven met een maatschappelijk doel. “Ik vind het mooi om dat te zien en aan te moedigen. En om te helpen zorgen voor financiële gezondheid als fundament onder zo’n droom.” 

Met haar fascinatie voor alles digitaal en geautomatiseerd. “Boekhouden zelf is niet perse heel leuk, maar het is zo gaaf wat je ermee kan. Door slimme software wordt het echt heel makkelijk gemaakt. En mooi vormgegeven visuals geven je helder inzicht in je onderneming.” 

Maar misschien is Ilse ook wel een verrassing omdat ze haar vroegere carrière als docent voor de klas gewoon meeneemt haar financiële werk in.  “Het liefst leer ik zzp-ers om het uiteindelijk grotendeels zelf te doen. Dat je het correct doet voor de belastingdienst wordt een bijzaak wanneer je ontdekt wat je er zelf aan hebt. Een droom zonder inzicht in financiën blijft vaak een droom. Dat draag ik graag over.”

Om het officieel te maken stapelde ze op 15 jaar ervaring toch ook maar een MBA-diploma, om er vervolgens achter te komen dat dit haar niet zo veel meer te leren had. Maar ook: ‘Boekhouden is stiekem leuker dan het lijkt. Er is zoveel over te leren!’