meer inzicht

minder kosten

extra tijd om te ondernemen


Door de opkomst van online boekhoudpakketten, die gericht zijn op het zelfstandig bijhouden van je administratie, wordt de groep ondernemers steeds groter die voor de nieuwe manier van boekhouden kiest. 


Ben jij ook klaar met dat Excel-bestand en die schoenendoos? 

Cursussen

Basis

BTW administratie

Inhoud

Kennismakingsgesprek:

 • Wie ben je? 
 • Wat doe je?
 • En wat droom je?
 • Geschikt boekhoudpakket kiezen.


Duur: 1 uur

Opstartsessie:

 • We richten het gekozen pakket in zodat het bij jouw onderneming past.
 • Je krijgt uitleg over de basics zodat je meteen aan de slag kunt.


Duur: 1 uur

Controles:

 • Elk kwartaal controleer ik je boekhouding, zodat deze boekhoudkundig in orde is en jij je hier geen zorgen meer om hoeft te maken.


Duur: 1 uur per kwartaal

Terugkoppelingen:

 • Je ontvangt elk kwartaal een terugkoppeling van de controle met uitleg. In de toekomst weet je hierdoor beter wat te doen. 


Duur: 1 uur per kwartaal

Strippenkaart:

 • Heb je tussen de contactmomenten door vragen? Dan kun je je strippenkaart van 1 uur inzetten om deze te stellen.

Standaard 

BTW administratie & Jaarafsluiting

Inhoud

Alles van pakket "basis" plus

 • Activeren
 • Afschrijven
 • Balans opmaken
 • Verlies- en Winstrekening opmaken 


Duur: 2 uur

Uitgebreid:

BTW administratie, Jaarafsluiting & Aangifte inkomstenbelasting

Inhoud

Alles van pakket "basis" en "standaard" plus

 • Aangifte inkomstenbelasting


Duur: 3 uur

Voor starters

Vliegende start
- pakket kiezen
- pakket inrichten

Persoonlijke percentages

Inkomsten belasting

Het is makkelijk om grootse dingen te doen als je gelooft in wat je doet. Daarom helpen we mensen zoals u. Elke dag weer.

Inkomsten belasting
vanaf €110

Besparing

 Uit een onderzoek, onder 75 boekhoudkantoren, bleek het uitbesteden van je boekhouding gemiddeld €87,65 per maand, oftewel € 1052 per jaar te kosten. ELK JAAR! 

 

Voor dit geld werden de volgende zaken voor je geregeld: laten verzorgen van de gehele administratie (bestaande uit 5 verkoopfacturen per maand en 10 inkoopfacturen per maand), kwartaalaangifte omzetbelasting, jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting en 1x per jaar een adviesgesprek.

 

Bron: https://zzpdaily.nl/wat-kost-een-boekhouder/

 

Na het volgen van mijn traject ben je van deze maandelijks terugkerende kosten af.  Je betaalt alleen nog voor je online boekhoudpakket en voor incidenteel advies. 

Ik ben ervan overtuigd dat je meer geld gaat verdienen omdat je meer inzicht hebt in je cijfers en hierdoor betere keuzes maakt.

Tijdsinvestering

En wat betreft de tijdsinvestering? Ook die is minimaal! De tijd die ondernemers besteden aan hun administratie is bij de nieuwe manier van boekhouden, niet heel veel meer dan wanneer je je boekhouding uitbesteed vanwege de grote mate van automatisering. 

Je maakt je verkoopfacturen bijvoorbeeld direct in je boekhoudpakket waardoor ze direct én op de juiste manier administratief verwerkt worden.

Ook wanneer je je boekhouding uitbesteed moet je je facturen en bonnen zelf verzamelen. Vanaf nu gooi je deze niet meer in de welbekende schoenendoos, maar stuur je ze de digitaal ontvangen exemplaren direct door naar je boekhoudpakket. De papieren versies fotografeer je met je smartphone,  waarna je ze upload naar je boekhoudpakket en de bon in de prullenbak gooit. Het einde van je ordnerverzameling is in zicht ;-)

Hoeveel tijd ga jij besparen nu je je huis, auto en jaszakken niet meer hoeft te doorzoeken als er weer eens een bon vermist is?


Je uren en kilometers bijhouden deed je vast al met een handige apps op je smartphone. Of gebruikte je hiervoor nog Excel? Vanaf nu kun je deze gewoon bijhouden in je online boekhoudpakket. 

Je uren en onkosten kun je direct koppelen aan een opdrachtgever waardoor het opstellen van een verkoopfactuur met specificatie ook meteen gebeurd is.  Twee vliegen in een klap. Nog meer tijd over om te ondernemen!

Daarom dus...

Er is natuurlijk wel een maar, want zonder:

-        een geschikt pakket,

-        een handige inrichting,

-        en voldoende basiskennis en vaardigheden
kan je administratie nog wel eens een blok aan je been worden. En dat moet je niet hebben.

Je bent niet voor niets eigen baas geworden!


Ik help je aan een geschikt pakket voor jouw bedrijf, we richten de boel samen in en blijven dit in de loop van het jaar finetunen én onderweg voorzie ik je van alle relevante kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je eigen administratie succesvol te kunnen voeren. Geen onnodige info en moeilijke woorden, beloofd!

Je hebt hierdoor peace of mind, want je weet wat je doet. Je werkt volgens de regels van de Belastingdienst en je hebt realtime inzicht in je cijfers. Je loopt niet langer achter de feiten aan. In plaats van na een maand, kwartaal of zelfs jaar zie je meteen dat je bij moet sturen, want je hebt jouw gegevens constant tot je beschikking!

peace of mind + belastingdienstproof + realtime inzicht = 

een geluksvogel

Starters

In het ideale geval start je met een traject voordat je begint met ondernemen of wanneer je in de beginfase zit van je onderneming. Je hebt dan waarschijnlijk meer tijd omdat je nog in de opbouwfase zit.

Je hebt nog niet de kans gekregen om een zooitje te maken van je administratie.  

Het is nooit te laat!

Mocht je dat nou al wel hebben gedaan, dat zooitje gemaakt van je administratie? Of ben je onzeker over je boekhoudskills? Dan is een van mijn trajecten natuurlijk ook een heel goed idee. 

Naar aanleiding van het kennismakingsgesprek en je zooitje stel ik dan een traject op maat voor je samen.


Na afloop van een traject ben je in staat om je boekhouding te doen zonder mij. Natuurlijk kun je altijd op mij terugvallen bij vragen of onzekerheid. Je kunt dan een strippenkaart aanschaffen voor €50. Hiervoor krijg je 60 minuten van mijn tijd, die je in kunt zetten op het moment dat jij het nodig hebt. Voor een korte vraag van 5 minuten of een uitgebreide sessie van een uur.

Dit wil ik! 

Laat je gegevens hieronder achter en ik neem contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Netherlands

Ik heb het Privacybeleid gelezen en begrepen.

Wil je (nog) meer?

Is dit niet precies wat jij zoekt? Neem dan contact met me op en we maken samen een traject op maat.

Boekhouding toch uitbesteden?

Dat kan natuurlijk ook gewoon! Neem even contact met me op en we bespreken de mogelijkheden!

Heb je een boekhouder voor jouw kantoor nodig?

Doe ik ook! Ik kan de dagelijkse administratie bij jou op kantoor komen verzorgen. Interesse? Ik hoor graag van je!